Siirry suoraan sisältöön

Presidentilliset palkinnot valtionjohdolta Etelä-Koreassa

29. toukokuuta 2015 Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisö sai presidentillisen kunniamaininnan, joka on Etelä-Korean hallinnon antama suurin kunnia esimerkillisille organisaatioille, jotka ovat tehneet yhteiskuntaan positiivisen vaikutuksen. Palkinto annetaan ryhmälle tai organisaatiolle joka on jatkuvasti tehnyt hyviä palveluksia tietyllä alalla yli viisi vuotta. Jumalan seurakunta sai palkinnon omistautuneesta vapaaehtoistyöstään, nimen omaan merialueen luonnonsuojelu- ja kriisiaputyöstä ympäri Etelä-Koreaa.

Jumalan seurakunta on toiminut eturivissä avustus- ja palautustehtävissä joka puolella Koreaa tuho- ja katastrofialueilla. Esimerkkeinä öljyvuodon siivoaminen Taeanin aluella, (suuren luokan maanlaajuinen katastrofi) ilmaisen ruoan tarjoaminen Yeousun öljyvuotoalueella ja hirmumyrskyn jälkeinen kriisinlievitystyö Goseongissa Gyongnan maakunnassa sekä Wandossa ja Jundossa Jeonnamin maakunnassa. Koko maassa ja paikallisessa yhteisössä kärsimystä aiheuttaneen Sewolin lauttatapaturman aikana Jumalan seurakunta Jeonnamin provinssissa tarjosi uhreille ilmaisia aterioita 44 päivän ajan, omistaen 700 henkilötyöpäivää surren paikallisten asukkaiden kanssa.

Kim Young-Suk, Meri- ja kalastusministeriön varaministeri, toimitti palkintokunniamaininnan ja Presidentillisen kunniamaininnan viirin Jumalan seurakunnalle palkintoseremoniassa, joka järjestettiin Sejon Central Government Complexissa kahdeksas kesäkuuta 2015. Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisö on ainoa uskonnollinen organisaatio, joka on koskaan voittanut kyseisen palkinnon.

Pääpastori Kim Joo-Cheol pitelee Etelä-Korean presidentillistä kunniamainintaa.

Pääpastori Kim Joo-Cheol pitelee Etelä-Korean presidentillistä kunniamainintaa.

Ensimmäinen vaihe: Jumalan seurakunnan piti läpäistä avoimen yleisön tarkistus. Tämän vaiheen aikana palkinnosta vastaava organisaatio esitteli Jumalan seurakunnan viimeisen kahdeksan vuoden aikana tekemät vapaaehtoistyöt internetin keskutelupalstalla. Kuukauden ajan jokaiselle annettiin mahdollisuus esittää, miksi Jumalan seurakunnan ei pitäisi saada Presidentillistä kunniamainintaa. Yksikään ihminen ei kuitenkaan vastustanut tai antanut syytä olla antamatta Presidentillistä kunniamainintaa Jumalan seurakunnalle.

Toinen vaihe: Jumalan seurakunta kävi läpi taustojen tarkistuksen. Jotta voitaisiin tarkistaa, ettei Jumalan seurakunta herätä kritiikkiä yhteiskunnassa tai ole mukana rikollisessa toiminnassa, tehtiin perinpohjainen selvitys. Kun oli varmistettu, ettei Jumalan seurakunnalla ole rikollista historiaa, siirryttiin prosessin kolmanteen vaiheeseen.

Kolmas vaihe: Meri- ja kalastusministeriö esitteli Jumalan seurakunnan Julkisen Komitean kokouksessa. Kokoukseen osallistui siviilejä sekä viranomaisia, joista yli puolet oli eri uskonnollisista lähtökohdista. Jotkut heistä olivat eri mieltä Jumalan seurakunnan uskomuksista, mutta kukaan komitean jäsenistä ei voinut esittää väitteitä Jumalan seurakunnan tekemää vapaaehtoistyötä vastaan.

Neljäs vaihe: Kun meri- ja kalastusministeriön seulonta saatiin päätökseen, valtionhallinto- ja sisäasiainministeriö tutki Jumalan seurakuntaa ja hekin päättivät, että Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisö ansaitsee Presidentillisen Kunniamaininnan omistautumisestaan Etelä-Korealle ja sen kansalle.

Viides vaihe: Lopullinen seulonta tapahtui presidentin neuvostossa. Kaikki neuvoston jäsenet olivat samaa mieltä, että Jumalan seurakunta ansaitsee saada presidentillisen kunniamaininnan.

Kuudes vaihe: Kun seulonnat ja arvioinnit oli saatu päätökseen, Etelä-Korean presidentti sai tarvittavan valtuutuksen myöntää Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisölle presidentilisen ryhmäkunniamaininnan.

Luovuttaessaan palkintoa varaministeri Kim ylisti Jumalan seurakuntaa sen ahkerasta työstä ja vaivannäöstä:

“Jumalan seurakunnasta on tullut henkinen ankkuri raskaina aikoina. Olette näyttäneet kaikille ihmisille rakkauden viestin omistautuneella vaivannäöllänne, ja on oikeutettua myöntää teille Presidentillinen Kunniamaininta. Arvostamme kovaa työtänne.”

Hän jatkoi puhumista Jumalan seurakunnasta ja siitä, kuinka häntä kosketti seurakunnan vapaaehtoistyö Sewolin tragedian jälkeen:

“Puhumattakaan ilmaisista aterioista jotka tarjositte monille ilman mitään valitusta pitkän aikaa, ja teidän hymynne ja osanottonne uhreille ovat varmasti olleet suuri lohtu. Toivomme, että johdatte Koreaa hyvin tällä asenteella. Muistamme teidän rakkautenne ja omistautumisenne ikuisesti.”

Varaministeri Kim kiittää ja onnittelee Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisöä.

Varaministeri Kim kiittää ja onnittelee Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisöä.

Ottaessaan vastaan palkinnon, Jumalan seurakunnan maailman lähetysyhteisön pääpastori Kim Joo-Cheol sanoi muutaman sanan:

“Tähän asti meidän seurakuntamme jäsenet ympäri maata ovat auttaneet naapureitamme ja yhteiskuntaa yksimielisinä, huolimatta kiireisestä elämästämme. Kaikki tämä voi olla mahdollista vain koska kaiken toimintamme keskipisteenä on Jumalan opetukset, joka on opettanut meille esimerkin rakkauden antamisesta ja muiden palvelemisesta. Jatkossakin tarjoamme apuamme parhaamme mukaan, perheestään huolehtivan rakastavan äidin mielellä.”

Koreassa valtionhallinnon myöntämistä palkinnoista Order of Merit on arvovaltaisin palkinto, jonka yksilö voi saada. Ryhmälle tai organisaatiolle se on presidentin kunniamaininta. Monina vuosina kun palkinto on myönnetty, tämä on ensimmäinen kerta kun uskonnollinen yhteisö on saanut tällaisen kunnian. Presidentillisen kunniamaininnan saaminen on todistus Jumalan seurakunnan yhtenäisyydestä ja sen opetuksista, jotka auttavat jäseniämme olemaan esimerkillisiä kansalaisia ja osallistumaan yhteiskunnan parantamiseen.