Siirry suoraan sisältöön

Naisten Huntu, Kauneuden Ilmentymä

On olemassa tiettyjä säädöksiä, joita meidän täytyy seurata palvoessamme Jumalaa, jotta meidän palveluksemme olisi Jumalalle mieluinen.

Missä naiset käyttävät huntua hääseremonioiden lisäksi? Häissä käytetyn hunnun ja palvelussäädösten välillä on yhteys. Raamatussa Jumala määrittelee palveluspäivän kymmenen käskyn kautta. Samalla tavoin Jumala määrittelee palveluksen säädökset. Voimme nähdä tämän hääjuhlan vertauksen kautta.

Evankeliumi Matteuksen mukaan 22:2-14 ”Taivasten valtakunta on verrattavissa kuninkaaseen, joka valmisti häät pojalleen… Kun kuningas meni katsomaan pöytävieraita, hän näki siellä miehen, joka ei ollut pukeutunut häävaatteisiin. Kuningas kysyi häneltä: ’Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisään ilman häävaatteita?’ Mutta mies jäi sanattomaksi. Silloin kuningas sanoi palvelijoille: ’Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet uloimpaan pimeyteen. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.’”

Tässä vertauksessa Jeesus vertaa taivasten valtakuntaa hääjuhlaan. Niin kuin on olemassa soveliaat “häävaatteet” häitä varten, on olemassa myös soveliaat vaatteet taivasten valtakuntaan astumista varten. Toisin sanoen on olemassa tiettyjä säädöksiä, joita meidän täytyy seurata palvoessamme Jumalaa, jotta palvelus voi olla Jumalalle mieluinen.

Jumalan seurakunnassa naiset käyttävät huntua palveluksen aikana. Miehet puolestaan eivät peitä päätään. Tämä käytäntö perustuu raamatulliseen opetukseen, jonka apostoli Paavali välitti Kristukselta alkuseurakunnalle.

1. Kirje korinttilaisille 11:1 “Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Kristuksen seuraaja.”

Apostoli Paavali opetti alkuseurakunnan jäsenille, että naisten tulisi peittää päänsä palvelusten aikana ja että miesten ei pidä peittää päätään.

1. Kirje korinttilaisille 11:4-5 “Jokainen mies, joka rukoilee tai profetoi pää peitettynä, häpäisee päänsä. Jokainen nainen taas, joka rukoilee tai profetoi peittämättä päätään, häpäisee päänsä. Sehän on aivan sama kuin hänen päänsä olisi ajeltu paljaaksi.”

Nämä ovat Jumalan antamat säädökset, jotta me voisimme kunnioittaa Jumalaa palvellessamme Häntä. Mies kunnioittaa Jumalaa peittämättä päätään ja nainen kunnioittaa Jumalaa peittämällä päänsä. Tämä on asioiden luonnollinen järjestys (1. Kor. 11:14-15). Mies kirkastaa Jumalaa Hänen kuvanaan peittämättä päätään. Nainen ilmaisee kauneutensa ruumiissa ja sielussa Jumalan edessä peittämällä päänsä hunnulla.