Siirry suoraan sisältöön

Jumalan seurakunta, maailman lähetysyhteisö otti osaa UN CERF korkean tason konferenssiin

Jumalan seurakunnan pääpastori Kim Joo-Cheol YK:n CERF korkean tason konferenssissa

Jumalan seurakunnan pääpastori Kim Joo-Cheol YK:n CERF korkean tason konferenssissa

Jumalan seurakunta, maailman lähetysyhteisö kutsuttiin YK:n keskitetyn hätäapurahaston (UN CERF) korkean tason konferenssiin vuonna 2016. Joulukuun 13. päivänä pääpastori Kim Joo-Cheol otti osaa UN CERF:n korkean tason konferenssiin, joka pidettiin talous- ja sosiaalineuvoston kokoussalissa YK:n päämajassa Yhdysvalloissa Jumalan seurakunnan valtuuttamana edustajana. Konferenssissa hän lausui innostavan kommentin: “Me autamme globaalia perhettä yhdessä YK:n kanssa Äidin sydämellä.”.

UN CERF on organisaatio, joka on luotu varmistamaan, että kriisin kohdanneet ihmiset saavat kiireellistä humanitääristä apua. Tämä on UN CERF:n vuoden lopussa järjestetty vuosittainen korkean tason konferenssi. Aluksi YK:n silloinen pääsihteeri, Ban Ki-Moon, piti avauspuheenvuoron. Konferenssin puheenjohtajana toimi Stephen O’Brien YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimistosta (OCHA). Yhteensä 200 osallistujaa YK:n jäsenmaista, tarkkailijoista, YK:n järjestöistä, kansalaisjärjestöistä, säätiöistä ja yksityissektorilta otti osaa tähän konferenssiin.

Kommentissaan pastori Kim Joo-Cheol sanoi: “Jumalan seurakunta, maailman lähetysyhteisö uskoo Isä Jumalaan ja Äiti Jumalaan, joista Raamattu todistaa, ja pitää uuden liiton, jonka Jeesus Kristus on perustanut”. Hän myös selitti: “Ympäristön siivouskampanjat, ruoka-apu, hätäapu ja monet erilaiset humanitaariset toimet ovat lähtöisin ‘Äidin rakkaudesta’”. Ilmaisten sympatiaa ja tukea YK:lle ja tukijärjestöille, jotka auttavat kriiseihin joutuneita valtioita ja lähimmäisiä, hän lupasi jatkaa yhteistyötä ja tukea Jumalan seurakunnan sydämellä. (Viite: UN Web TV 3:01-3:03)

YK:n toimihenkilöiden mukaan Jumalan seurakunta, maailman lähetysyhteisö on ensimmäinen seurakunta, joka on kutsuttu UN CERF:n korkean tason konferenssiin sekä ainoa yksityinen organisaatio, jolle on luvattu tukirahasto. Seurakunnan jäsenten jatkuvan kattaviin hätäaputoimiin ja vapaaehtoistyöhön osallistumisen tähden tähän konferenssiin kutsuttiin yllättäen kunkin maan ja YK:n järjestöjen edustajien lisäksi myös Jumalan seurakunta, maailman lähetysyhteisö, vaikka se onkin uskonnollinen organisaatio.

Ensimmäinen yhteys Jumalan seurakunnan ja UN CERF:n välillä vie meidät takaisin vuoteen 2010. Kun Haitilla tapahtui maanjäristys, Jumalan seurakunta esimerkiksi järjesti hyväntekeväisyyskonsertteja maanjäristyksen uhrien auttamiseksi ja lahjoitti 100 000 dollaria UN CERF:lle. YK:n kansainvälisten kumppanuuksien puheenjohtaja Amir Dossal ehdotti jatkuvaa yhteistyötä sanoen: “Näimme mahdollisuuden siihen, että maailma voi muuttua, jos Jumalan seurakunta, joka välittää Äidin rakkautta, ottaa johtoaseman. Toivomme, että Jumalan seurakunta ja YK toimivat jatkossa yhdessä”. (Viite: CERF vuosikatsaus 2010 s. 35)

Marraskuussa 2016 CERF:n sihteeristön päällikkö Lisa Doughten lähetti videon, jossa hän onnitteli Denverin Jumalan seurakunnassa Coloradossa järjestetystä hyväntekeväisyyskonsertista, joka järjestettiin Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi, sanoen: “Onnittelen Jumalan seurakuntaa jatkuvasta vaivannäöstä yhtenäisyyden ja ystävyyden edistämiseksi maailman ihmisten välillä kansalaisuudesta, rodusta, uskonnosta tai yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta erilaisten aloitteiden, kuten hätäavun ja yhteisöllisen tuen kautta“.